Jump to content
GM Dredd

Graphics Card / GPU Survey

Recommended Posts

 

Needed info:

Manufacturer: Nividia

Model: GTX 1060

Operating System and version: Win 10 Ver 1903

Does the game load (and error you get if not): Worked perfectly first time.  Had to disable AV for the CoH folder to get updater to work.  Didn't like the AV warnings I got when I didn't do this.

 

Optional info you like:

Driver Version: 431.60

Monitor Resolution: 1920 x 1080

Multi-monitor?: No (miss my second monitor)

Graphics Preset Used: Ultra but the basic version

Performance is good.  

 

CPU : i5 8400

Memory : 16GB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: HP

Model: Intel HD Graphics

Operating System and version: Win 10 version 1903 (OS Build 18362.356)

Does the game load (and error you get if not): Loads fine

 

Optional info you like:

Driver Version: 10.18.10.5069

Monitor Resolution: 1366x768 (I usually play in a window, roughly 1024x720)

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Custom (but very low, it is a potato laptop)

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Stutters when in large groups or alot of effects (Atlas park near city hall for example) Other than that it works pretty well, with the minor exception of switching between fullscreen and a window, if the Fullscreen res is not desktop when going to window the screen just turns black, and when it's reset (without closing game) the window only shows black. Restarting the game fixes it with no issue.

 

The only thing I've really done to increase performance that didn't make sense is using the 32 bit client. Usually the 64 bit client works best with other applications.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer:  ZOTAC

Model: Geforce GTX 1060

Operating System and version: WINDOWS 7 Home

Does the game load (and error you get if not): Loads and runs perfect.

 

Driver Version: 418.91

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: no

Graphics Preset Used: Ultra/max with a few custom adjustments

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Runs Very smooth, no crashing, no lag, looks great.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: nVidia

Model: Quadro k600

Operating System and version: Windows 10 Pro 64bit 1809

Does the game load: The only problem I've had lately is after I get logged in and choose my character to zone, the game just disappears/crashes.  No errors or anything.  I can quickly just re-launch and then it's fine for a day or two.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: VTX3D (closed down in 2016 with business shifted to PowerColor)

Model: AMD RADEON R9 380

Operating System and version: Windows 10 Home Version 1903

Does the game load (and error you get if not): Loads fine

 

Optional info you like:

Driver Version: 26.20.11015.5009

Monitor Resolution: 1920 x 1080

Multi-monitor?: Yes

Graphics Preset Used: from default changed just resolution to match native monitor resolution

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Smooth

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Gigabyte

Model: Radeon RX Vega 56 Gaming OC 8GB

Operating System and version: Windows 10 64bit version 1903

Does the game load (and error you get if not): Yes, game loads fine.

 

Driver Version: Radeon Adrenalin 19.9.2

Monitor Resolution: 1920 x 1080

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra, Everything Set to Max

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Everything runs fine, as far as I can tell.  I have very occasional stuttering if I swing the view around quickly.  The FPS could be a bit better, I run an FPS cap because of my system's bottleneck, it's 60Hz panel.  But, with it off I'm reaching 100 FPS when looking directly at the ground or similar location; Around 60 FPS in an instanced indoor map; 25-40 FPS in open world maps.  This is of coarse nitpicking, as the game is old and not optimized for modern hardware.  Also, I'm not used to playing MMO's and so don't know if this behaviour is typical or not.

 

One bit of actual concern, however, is my system's thermals.  The CPU package temperature was getting scary hot in my mid-tower case, with air from the exhaust fans noticeably hot. I had closed loop cooling on the CPU and GPU with radiator fans pointing into the case.  Since they're liquid cooled and don't get very warm, I can't tell if it was the CPU, GPU or another culprit.

 

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): Don't get me wrong, though, I love this game and all the hard work you guys put into it.  So much so that I've since bought a full ATX case and decided to exhaust my GPU radiator fans.  Which, seems to have solved that issue for me.

Edited by Chance_Fletcher

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: Nvidia

Model: GeForce GTX 1060 6GB 

Operating System and version: Windows 10 home 64 bit

Does the game load (and error you get if not): Yes game loads, sometimes I get flicker if I let it run for a long time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: EVGA

Model: RTX 2070 Black

Operating System and version: Windows 10 Build: 1903

Does the game load (and error you get if not): Yes.

 

Optional info you like:

Driver Version: 431.60

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: Yes

Graphics Preset Used: Pretty much Ultra with a few customs.

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): For the most part smooth sailing. 64-bit client definitely made a world of difference. Previous to the 64-bit client FPS sat significantly lower and population lag was very evident. Others power and buffs still drop the FPS slightly but it's nowhere near as bad as it was pre-64-bit.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): None

Edited by nekkidtruth

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Manufacturer: EVGA

Model: 1060

Operating System and version: Windows 10 Build: 1903

Does the game load (and error you get if not): Yes.

 


It's been 48 hours since my last new alt and I'm starting to get twitchy....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer:    NVidea

Model:               8700M GT  

Operating System and version:      Win 7 Pro 64bit 

Does the game load (and error you get if not):   Easily

 

Optional info you like:

Driver Version:           341.44

Monitor Resolution:   1920x1200

Multi-monitor?:      No

Graphics Preset Used:      2nd lowest

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing):    Smooth sailing (except in Atlas sometimes it lags)

Edited by Alarion
Coloured text

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer:    nVidia

Model:               MSI GTX 970

Operating System and version:  Win 7 Ultimate 64bit 

Does the game load (and error you get if not):  In about 5 seconds with the 64bit client, 7 to 9 with the 32bit one. No errors.

 

Optional info you like:

Monitor Resolution:  1920x1080

Multi-monitor?:  No

Graphics Preset Used:  Mostly Custom, some details on High/Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing):  A few FPS drops for a few seconds in some instanced area missions. Other than that, all is well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: nVidia

Model: Geforce GTX 550 Ti

Operating System and version: Windows 7 home premium, 32-bit SP1

Does the game load (and error you get if not): yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 391.35

Monitor Resolution: 1920 x 1080

Multi-monitor?: yes

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): as of now lags in atlas, and kicks every once in a while

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): switch to safe mode

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed Info
Manufacturer: EVGA/Nvidia
Model: GTX 1070Ti
Operating System and version: Windows 10 Pro Version 1809 (OS Build 17763.737)
Does the game load (and error you get if not): Yes, no issues.

 

Optional Info
Driver Version: Latest Nvidia drivers (changes at least monthly)
Monitor Resolution: 1920x1080
Multi-monitor?: No
Graphics Preset Used: None
Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Just this issue in Night Ward/The Lighted Paths in First Ward
Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): Changed every graphic setting in the game. Nothing worked.

Edited by Derek Icelord

Where are we going, and why am I in this hand basket?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: MSI/Nvidia

Model: GT 1030

Operating System and version: Ubuntu 18.04.3 LTS

Does the game load (and error you get if not): 32 bit yes, have not had a 64 bit WINE version work yet.

 

Optional info you like:

Driver Version: 390.116

Monitor Resolution: 2560x1080

Multi-monitor?: I have two monitors connected but I use the 2k monitor for the game and my extra for a browser with TF info, ect.

Graphics Preset Used: Default

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Works well for me. Just need to tinker with a 64bit WINE prefix sometime.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): Used the default PlayOnLinux 64bit WINE prefix with prereqs installed but haven't gone beyond that yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NVidia GeForce gtx 1080ti 

Windows 10 pro

Sometimes has error that says my card is not strong enough, updated card and then when I turned off Norton it works.

Sometimes my game blinks black screen, and I have a brand new monitor that is 32 in' 1920x1080 (Recommended)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/27/2019 at 2:13 PM, Colette Valiant said:

Optional: Has anyone thought about modding the game to work with VR headsets?

VorpX is a stopgap to do this.


 


-Main Controllers-

Dark/Time/Primal   Earth/Thermal/Ice   Electric/Poison/Mu   Fire/Dark/Fire   Gravity/Kin/Mace   Ice/Rad/Ice   Illusion/Traps/Mace   Mind/TA/Psionic   Plant/Storm/Ice


Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Win 10 Pro ver 1903

 

CPU: Intel I-7 4770 @ 3.5 GHZ

 

Video Card: EVGA 2770 (Driver Ver. 436.48 *Current*)

 

32 GB RAM

Edited by DrIlluminatis
added Mremory

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: XFX

Model: Wraith RX480

Operating System and version: Win10-64 Home

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: Driver Packaging Version 19.30.25.10-191004a-347338E-Adrenalin 2019

Monitor Resolution: 1080p

Multi-monitor?: no

Graphics Preset Used: Ultra at max

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Game is smooth as silk - I usually play 64 bit with no problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer:  nVidia

Model: GeForce GTX 1660Ti

Operating System and version: Win 10 Pro v1903 build 18362.10022

Does the game load (and error you get if not): Yes it loads perfectly, but if I am using the 64-bit and minimize, the game freezes and I have to quit the client and reload. I do not have this problem using the 32-bit

 

Optional info you like:

Driver Version: 26.21.14.3648

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: Occasionally I link up to a 32-inch tv

Graphics Preset Used: default Ultra settings

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): The glitch with the 64-bit mentioned above.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): none

Edited by maleficent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: Nvidia

Model: GeForce GTX 1080 Ti

Operating System and version: Microsoft Windows 10 Pro 10.018362 Build 18362

Does the game load (and error you get if not): Game loads fine

 

Optional info you like:

Driver Version: 436.48

Monitor Resolution: (1920x1080), (1920x1080), (3840x2160)

Multi-monitor?: Yes, using 3 monitors.

Graphics Preset Used: Default Ultra setting.

Overall experience: No stuttering or glitching usually. I do have a repeating problem of the game randomly crashing and closing to desktop when changing zone maps in the loading screen though. Very annoying, and I've yet to figure out what is causing it. Disabling V-Sync in the options menu does not seem to fix this issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Nvidia
Model: GTX 1080
Operating System and version: Windows 10 Pro (64 bit), version 1803 (OS Build 17134.765)

Game errors: Not a single one thus far

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: nVidia

Model: Gigabyte 980Ti

Operating System and version: Win10, 1903

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 441.12

Monitor Resolution: 1920 x 1080

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra, minus the Depth of Field stuff, because I don't like that.

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): smooth sailing, even during Rikti Raids

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: EVGA

Model: GTX 1080

Operating System and version: Windows 10 1903

Does the game load (and error you get if not): Loads with no errors

 

Optional info you like:

Driver Version: 441.12

Monitor Resolution: 1920x1080 144hz with in game setting set to 144hz

Multi-monitor?: 3 monitors       main: 1920x1080 144hz    second: 1920x1080 60hz   third: 4096 x 2160 60hz

Graphics Preset Used:

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Buttery smooth

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer:  MSI

Model: RTX 2080

Operating System and version: Windows 10

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 25.21.14.2600 (NVIDIA 426.00) / Win 10 64

Monitor Resolution: 1920x1200

Multi-monitor?: Yes (2)

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Smooth Sailing

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Operating System: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 17763) (17763.rs5_release.180914-1434)

Processor: Intel(R) Core(TM) i5-4590 CPU @ 3.30GHz (4 CPUs), ~3.3GHz

Card name: AMD Radeon R9 200 Series
Manufacturer: Advanced Micro Devices, Inc.

Chip type: AMD Radeon Graphics Processor (0x6810)

Device ID   6810

 

It runs perfect.

 

16 Gigs of RAM

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...