Jump to content
GM Dredd

Graphics Card / GPU Survey

Recommended Posts

I just bought a new comp Nvidia GTX 1660 ti 6gb. Comp has 256 ssd on top of 1 Tera hd. Game is beautiful with settings near maxed out.  Loading screens.  Not good. Possibly worse than old comp which was a low end Best Buy gaming box.  The water quality is so pretty I literally stop sometimes and just stare.  But the load screens.  Hmm. I stop and just stare there too come to think of it. And stare.  And stare

Edited by Snarky

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer:Windows

Model:OEM

Operating System and version:windows 10 1809

Does the game load (and error you get if not):

 

Geforce GTX 560 Ti

Driver Version:391.25

Monitor Resolution:1600x900

Multi-monitor?: 2

 

I assume I am getting a "mapsever" error frequently, loading the game crashes with no report, loading from a mission to main map area crashes game with no report. This happens once or twice every few sessions i play. I am aware that my graphics card is no longer supported by Nvidia and they will not update drivers for it since march 2018.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Windows 10

16GB, 2x8GB, DDR4, 2666MHz

9th Gen Intel Core i5-9400 (6-Core/6-Thread 9M Cache,4.1GHz Processor with Intel® Turbo Boost Technology)
NVIDIA GeForce GTX 1660Ti with 6GB GDDR6

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't think I'd answered this.

Needed info:

Manufacturer:nVidia

Model:GTX 1080 8Gb

Operating System and version:Win10 Home x64 (always kept updated)

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version:436.98

Monitor Resolution:1920x1080

Multi-monitor?:Y

Graphics Preset Used:Customized, most items on ultra or high.

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing):Smooth

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):


Primarily on Everlasting. Squid afficionado. Former creator of Copypastas. General smartalec.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: NVIDIA

Model: GeForce GTX 1080

Operating System and version: Win10 Home 64-bit Version 1903 Build 18362.476

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 26.21.14.3630

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Everything turned up to max, incl. World/Character detail @ 200% and max particles @ 50,000

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Smooth except in Night Ward or Primeva, where there's some slight stuttering

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): N/A

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/25/2019 at 2:31 PM, GM Dredd said:

 

 

Needed info:

Manufacturer: NVidia

Model: GTX 970

Operating System and version: Windows 7 Home Premium w/ service Pack 1

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 25.21.14.2531

Monitor Resolution: 1920 x 1080

Multi-monitor?: no

Graphics Preset Used: high/ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Other than the character loading screen being REALLY slow, it's been mostly smooth. I did have some crashes when farming for damage, which was related to a physX issue (lots of bullet casings)

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): Disabled PhysX, no crashes since.

Edited by EmperorSteele

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: nVidia

Model: RTX 2080

Operating System and version: Windows 10 Home, latest

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: Geforce 441.41

Monitor Resolution: 2,560 x 1,440

Multi-monitor?: Yes - 2

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Have over 150fps, but if draw distance is more than 1, the frames drop considerably. Probably a limitation of the engine. But this I only increase for exploration badge hunting. Otherwise the game runs well, and loads fast with an SSD

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keep in mind the minimal reqs for this game I'm pretty sure any new computer/laptop meets. It is a old game and the minimal requirements to play are easily met by any new device.

 

https://www.systemrequirementslab.com/cyri/requirements/city-of-heroes/10282

 

Of course having a good graphics card lets you push the limits of the game but really by how much? It's not like this game is brand new for 2019. I played during live and I'm happy to play again just have fun and don't worry too much about graphics cards, but, this is just my opinion of course.

Edited by Sarkastik Observer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: AMD

Model: RX 570

Operating System and version: macOS Catalina

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Monitor Resolution: 2,560 x 1,440

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Overall, great. I'm using an eGPU enclosure over thunderbolt 3 to a Macbook Pro 15". Keeps the laptop cool, no CPU issues through wine. GPU runs well, but obviously not as well as non emulated. Thankfully COH is older so this budget card has no problems other than coil whine!

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): I have to close Island Rum after the game starts loading as it will send my CPU into perma turbo boost and 100c. Runs cool once I quit Island Rum though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Nvidia

Model: GeForce GTX 760 (192-bit)

Operating System and version: Windows 10, Version 1903

Does the game load (and error you get if not): Runs well, no errors, graphics setting all high

 

Optional info you like:

Driver Version: 26.21.14.3602

Monitor Resolution: 1920 x 1080

Multi-monitor?: Yes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer:  NVIDIA

Model:  GeForce GTX 1660 Ti w/ 6GB

Operating System and version:  Windows 10 Home (believe it's current version)

Does the game load (and error you get if not):  Yes

 

Optional info you like:

Monitor Resolution:  1920 x 1080

Multi-monitor?:  No

Graphics Preset Used:  All Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing):  Smooth

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: nVidia

Model: RTX 2080ti 11 Gb

Operating System and version: Windows 10 Home

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: Geforce 441.41

Monitor Resolution: 2,560 x 1,440

Multi-monitor?: Yes - 2

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing):  fast loading, smooth frames. I find the SSD more important than the GPU overall for loading speeds and character select screen coming up fast. I had the game loaded previously on a standard HD and experienced slow loading. I ran the game on ultra with no stutter on a much inferior GPU (Nvidia 1070) prior to upgrading, and it still ran great with ultra settings, the SSD upgrade has been by far more impactful than the GPU being top flight.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Device: Laptop Intel(R) HD Graphic 3000

Manufacturer:              Nvidia GeForce GT 550M

Model:                         GeForce GT 550M

OS and version:           Windows 10

 

Does the game load (and error you get, if not):

Yes, the game loads just fine but I do get the message that my graphics card is out of date. However,

there is no update for my driver due to the age I guess. Can't find it anywhere including Microsoft.

 

Optional info you like:

Driver Version:              HD - 9.17.10.4459 / GT -21.21.13.7654

Monitor Resolution:     1920 x 1147 (Windowed)

Multi-monitor?:             NO

GraphX Preset Used:    Recommended

 

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing):

For most of the time the game runs great until there seems to be a lot of on screen auras, or effects. Then it starts to stutter and rubber-band.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):

I've had to drop the GraphX preset down to (Min) to alleviate the issue but sometimes that doesn't help either so I log off and wait for the server Pop. to drop.

~Although, 1 question not asked that I feel might be of value is; What is your geographical location?  I am located in the USA (MST)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Evga Geforce 2080 XC Ultra

 There is some FPS stutters. Mostly its smooth but it can have frame rate variations that Gsync can handle but it isn't as smooth as it should be.  I do not know if its latency of frame rate issues. My connection latency though is great.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer:  AMD

Model:             RX 580

Operating System and version:  Windows 10

Does the game load (and error you get if not):  Yes

 

Optional info you like:

Driver Version:   26.20.12028.2

Monitor Resolution:  2560 x 1440  (2k)

Multi-monitor?:  Yes (other is 1920x1080)

Graphics Preset Used:  Windowed, Quality, advanced: disabled

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing):  Smooth, flawless*

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):  none needed

 

* some mobs will fade out if too many on the screen, but that's always been in the game.  Boy Band's all MM mothership raid, with 48 Masterminds in the "bowl" was pretty epic.  No graphic issues apart from mob fading (target through pets, etc).

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm only going to give the rudimentary stuff

 

Desktop 1

 

CPU: Unspecified AMD Phenom II CPU

Video: 2 Crossfire configured ATI/AMD Radeon HD 5800 Series Adapters 1GB Video (OpenGL compatibility unknown)

OS: 7 x64

Memory: 12GB (Down from 16 before the module burned out)

Setting: 1280 x 1024 (Max supported by the monitor)

Issues: Random BSOD every now and then if I have the game open and multiple browser Windows. One memory module burned out recently...

 

Desktop 2

 

CPU: Unspecified AMD Phenom II CPU

Video: Single ATI/AMD Radeon HD 5800 HD Series Adapter 1GB Video (OpenGL compatibility also unknown)

OS: 7 x64

Memory: 16GB

Setting: Same as Desktop 1

No issues of note at this time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Needed info:

Manufacturer: Nvidia / Intel (Nvidia Optimus)

Model: Geforce RTX 2070 / UHD Graphics 630

Operating System and version: Windows 10 x64, home edition

Does the game load (and error you get if not): Yes, perfectly.

 

Optional info you like:

Driver Version: Official Nvidia 441.66 / Official Intel 26.21.14.4166

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra Plus (Ultra modified as follows: experimental Cel Shading enable with max transp qaunt, no posterization, thick lines, cel lighting. bloom off, all settings cranked up where possible except particle physics set to none and character render distance set to 100%, driver level image filtering at 100%/ignore 100% film grain and forced 16X AF)

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Perfect experience, very little heat generation.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): Had to disable bloom when using thick cel shading lines to reduce black flickers on screen. Forced Vsync on and to use triple buffering at the driver level. Had to manually set the game to use the Nvidia GPU, AND set preferred opengl GPU to nvidia.

Edited by Ah_Ftagn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: NVIDIA 
Model: GeForce GTX 960
Operating System and version: Win 10
Does the game load (and error you get if not): Yes


Driver Version: 26.21.14.3200
Monitor Resolution: 3840x2160
Multi-monitor?: No
Graphics Preset Used: 2
Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Good 
Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): Lower graphics to 1 during Hami Raids and some game events

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: NVIDIA 
Model: GeForce GTX 1050
Operating System and version: Win 10 home version
Does the game load (and error you get if not): Yes


Driver Version: 441.87
Monitor Resolution: 1920x1080
Multi-monitor?: No
Graphics Preset Used: Ultra
Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Good

Runs just fine if I'm playing in Atlas Park but if I try to go a different zone, the loading screen times out back to the login screen.

Edited by Calibur196

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: AMD

Model: Radeon R9 Fury

Operating System and version: Windows 10 version 10.0.18362.387 (Build 18362)

Does the game load (and error you get if not): The game loads/runs fine

 

Optional info you like:

Driver Version: 26.20.13003.1007

Monitor Resolution: 2560x1080 @59hz

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra+Custom (all max)

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): smooth sailing outside of Praetoria, In Praetoria there is some occasional minor lag/stuttering and/or freeze in Nova (outdoors) so far.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): No steps taken, yet... issue isn't frequent enough to warrant it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: Nvidia

Model: GTX 660 (Main), GTX 645 (Secondary; same silicon as main just less active processing units)

Operating System and version: Windows 7 Ultimate 7601 SP1

Does the game load (and error you get if not): Yes, runs fine, most of the time I am CPU-bound

 

Optional info you like:

Driver Version: Forceware 365.19 (I dont fiddle with this if it works)

Monitor Resolution: 1920x1080 (main, GTX660), 1600x900 (Secondary, GTX 645)

Multi-monitor?: Yes, see above

(Added) CPU: Intel Xeon E5-2690 v1 (Sandy Bridge, 8c/16t) that is bugged to run at 3.3ghz all cores all the time. I think it's a BIOS issue but have never been able to confirm.

Graphics Preset Used: High custom

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Mostly smooth until there's an ungodly amount of crap going on, then my FPS drops into the pit due to CPU limitation

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): Reduction in settings when participating in raids to keep the FPS up some. Disabled shaking entirely to fix MSR crashing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti

 

I played seven years before the game was shut down. I have been back on since last May

Share this post


Link to post
Share on other sites

Windows 10 Pro

1950x Threadripper @3.9ghz

32 GB Ram

RTX 2080 (main monitor)

GTX 1070 (water cooled 2nd and 3rd monitor)

 

The game loads fine

3 monitors all at 1080 at 60fps

Smooth gaming

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: AMD

Model: RX580 16GB

Operating System and version: Win 10 1903

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 26.20.15029.15007

Monitor Resolution: 1920x1200

Multi-monitor?: 3 (game plays on 1 though)

Graphics Preset Used: heavy mix to accommodate RWS and hami runs and prevent slowdown

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: AMD

Model: Radeon 5770

Operating System and version: Windows 8.1

 

Driver Version: 15.200.1062.1004

Monitor Resolution: 1980 x 1050

 

 

Game loads fine,can run 2 instances of the game (altho I rarely do this).

Crashes frequently,especially when zoning into AP or Kallista. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...