Jump to content
GM Dredd

Graphics Card / GPU Survey

Recommended Posts

Manufacturer: NVIDIA

Model: GEFORCE GTX 860m

Operating System and version: Windows 8.1

Does the game load (and error you get if not): Loads and runs perfectly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

manufacturer: AMD

Model: RX580 8gbs

operating system and version windows 10 pro 64.

the game loads perfectly

 

monitor res 2560X1440

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: Nvidia

Model: TRX 2070 (EVGA Black)

Operating System and version: Win 10 1809

Does the game load (and error you get if not): yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 419.67

Monitor Resolution: 2560 X 1440

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): with every slider maxed out it gets a little choppy in busy areas

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): nothing yet, haven't played too much

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: EVGA

Model: GeForce RTX 2080 XC GAMING

Operating System and version: Windows 10 Pro, Whatever the latest is (I keep it updated)

Graphics Preset Used: Custom Ultra with Max Settings for everything

Monitor Resolution: 1080p @ 60Hz

Does the game load (and error you get if not): It Loads, but freezes for 15 seconds whenever I first log in to get to the character selector. Also note during this lag period if i where to click because it seems frozen at this time the game would crash. Also any highly populated areas, like many others I get judder and lag but its playable..

 

(Also I don't know if this matters to anyone else who is wondering but wanted to list my other specs as well...)

CPU: Ryzen 2700X (Stock/Prism Cooler)

Ram: G.Skill Ripjaw V 16GB 2 x 8GB DDR4-3600 (XMP)

SSD: (Where Game Is Running On) Samsung 970 Pro

Computer Temp: Never Above 65° on anything so meaning no thermal throttling

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: AXLE

Model: GT 630

Operating System and version: Win10 v.1803

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Driver Version: 23.21.13.8813

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Recommended

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Smooth sailing FPS-wise. I do get error messages telling me my driver is old, though.

 

EDIT: Screenshots and avatar capture were taken with Ultra settings. FPS is understandably pretty low at Ultra on this card.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer  MSI GTX 970 Driver Version:430.39

Monitor Resolution: 1920x1080

Operating System Win 10 64bit VER.1809

Graphics Preset Used: Custom Ultra with Max Settings

Overall experience running at a locked 60 FPS just had to go in the EXE in compatibility and change high DPI settings so full screen would work

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Dell - Alienware

GPU: Nvidia Geforce GTX 1060 / Intel630

CPU: Intel Core i7 7700HQ

Ram 16.0 gb (15.8 useable)

Screen Resolution 1920x1080 60hz

Geforce Experience and latest drivers from Nvidia v26.21.14.3039

 

 

Windows 10 Pro 64bit v1809

 

after adjusting my screen resolution in the tutorial, everything is smooth as silk! though I too get the blurb about outdated video drivers. and notice that occasionally if I switch out of the game to another window, when I come back to the game, the windows task bar persists over top of the game window. soimetimes clicking inside  the window makes it go away, sometimes not till I alt-tab out and in again.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Manufacturer: Nvidia Gforece

Model:GTX970

Operating System and version:Windows 10 pro, and 17134

Does the game load (and error you get if not): Game running fine to me.

 

 

Thank you again for taking the time to help your fellow heroes and villains!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Manufacturer: NVidia

Model: geForce GTX 960

Operating System and version: Win10 1803

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 3.18.0.102

Monitor Resolution: 2560 x 1440 59Hz

Multi-monitor?:no

Graphics Preset Used:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Gigabyte

Model: RX Vega 56

Operating System and version: Windows 10 pro version 1809

Does the game load (and error you get if not): Game loads fine and have not gotten any errors yet

Driver Version: 19.3.3

Monitor Resolution: 2560x1440

Multi-monitor?: no

Graphics Preset Used: maxed out all graphics settings

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Mostly smooth 1 mission did not work properly so had to do it again. (mobs were standing around not attacking and boss mob did not spawn)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: AMD

Model: Radeon R9 360

Operating System and version: Windows 10 Home - 1809

Does the game load (and error you get if not): yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 22.19.172.769

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: I have two monitors hooked up, with one serving as my gaming screen and the other for browsing.

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): It asks me to upgrade my graphics drivers, but plays without any issues as of yet. I have not upgraded the drivers as it asked, because my other games I play have not asked for updated drivers. I only just started so I cannot speak about potential lag when in busy areas.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): See my response above.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Nvidia

Model: Nvidia GTX 1060 (6GB)

Operating System and version: Windows 10 ver. 1809

Does the game load (and error you get if not): Runs silky smooth

 

Driver Version: 25.21.14.1967

Monitor Resolution: 2560x1080 (75hz) LG 29UM59-P

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra then Customized from there - Running Adv. Shadows, Adv. Ambient Occlusion and Cel Shading

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): No stuttering or glitching noted; runs buttery smooth

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): No issues

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: Intel

Model: Iris Plus Graphics 655 (2018 MacBook Pro 13" with touchbar) 1.5Gb

Operating System and version: macOS Mojave 10.14.4

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: Not sure

Monitor Resolution: 2560 x 1600

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: default settings

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Some lag when using powers, otherwise runs fine when solo. On entering a team instance, laptop got really hot and the cooling fan sped up really fast but performance and graphics were not affected.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): Leaving the instance allowed the fan to speed down.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: ASUS

Model: GeForce GTX 980M

OS: Windows 10 Home V1803, build 17134.706

Does the game load: Yes

 

Driver version: 430.39

Monitor resolution: 1920x1080p

Multi: No

Graphics Preset: Ultra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here are my Specs

 

 

Needed info:

Manufacturer: Nvidia

Model: 960m Gtx with 4gb

Operating System and version: Dell Laptop Windows 10 64-bit with 16g ddr3 ram

Does the game load (and error you get if not): no loading issues.

 

Optional info you like:

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Custom

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Some freezes for like 1,5 seconds.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): Tried changing various graphic settings but nothing helped sadly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: AMD

Model: R9 Fury

Operating System and version: Windows 10

Does the game load (and error you get if not): yes

 

Optional info you like:

Monitor Resolution: 4k

Multi-monitor?: no

Graphics Preset Used: Custom

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing) character creation slows to an abysmal 3 FPS with some setting, but if I click away and go back it goes back to 60 fps or higher with v sync disabled. 

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): Have had to turn down the graphics setting to find one that is acceptable and I have.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: nVidia

Model: GTX 1080 Ti

Operating System and Version: Windows 10 Pro 1809

Does the game load (and error you get if not): Yes

Monitor Resolution: Primary Monitor - 1440p 144Hz; Secondary Monitor - 4K 60Hz

Multi-Monitor: Yes, 2

Graphics Preset Used: Custom, maxed out for the most part save for a few settings that I forget

Overall Experience: Very smooth, CoH handles frame rates over 60 just fine so far, and there's no stuttering at all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Palit Nvidia

Model: GTX 970

Operating System and version: Windows 7 Home Premuim

Does the game load: Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 419.67

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: High

Overall experience: I get near constant stuttering. Its playable and managable and happens on any graphics preset

Edit:

Any steps taken to resolve issues you encountered: The stutter is due to CoH's Vsync. Switching it off obviously causes a lot of tearing so I used Rivatuner to limit my FPS. Now runs near flawlessly. Just the very occasional, lesser tear at the top of the screen.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can we use DX Diag or one of the other utilities? I am happy to provide any info I can to help out.


** Asus Crosshair VI Hero, Ryzen 1800x, TridentZ 64GB DDR4 @ 3000, GTX 1080 ti, 48" 4K Samsung 3d & 56" 4k UHD, Storage:  WD-Blue 4TB, Intel M.2 NVME 500 GB On MOBO, StarTech PCIE 3.0 x4, 1x M.2 NVMe 1TB 2X M.2 SATA III [Crucial MX 500gb], [samsung Evo 850], Optical Asus BluRay Quad Layer 16x **

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intel HD Graphics 4000 -  get the red error message "using older driver"  but all functions well so far.

 

Dell Inspirion 5720 laptop i5 core 8gb ram 64bit Win7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Worked fine until today.

System now Hard-locks upon game launch.

 

Needed info:

Manufacturer: AMD

Model: Radeon R7 250 series (Dual, Crossfire)

Operating System and version:Windows 10 ver 1803 (OS Build 17134.706)

Does the game load (and error you get if not):  It did until today (5/6/2019) System now hard-locks upon trying to load from the current manifest.

 

Optional info you like:

Driver Version: 25.20.15031.1000

Monitor Resolution:

Multi-monitor?:  Yes (Dual)

Graphics Preset Used: All DirectX features enabled

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Everything was smooth sailing until today (5/6/2019)

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): 

Confirm that manifests to other portals work: Check. Game launches on other servers.

Re-validate http://patch.savecoh.com/manifest.xml: Check... still cannot load. System hard locks upon launch of game.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Nvidia

Model: GTX GeForce GTX 1660 Ti

Operating System and version: Windows 10 Pro (1809)

Does the game load (and error you get if not): No Issues Client Side

 

 

Driver Version: 430.39 Release Date: 04/23/2019

Monitor Resolution: 1920 x 1080

Multi-monitor?: Yes

Graphics Preset Used: Ultra with Cell shader active

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): None Client Side

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):

No steps taken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Nvidia

Model: GTX GeForce GTX 1080 Ti x2

Operating System and version: Ubuntu 19.04 disco

Does the game load (and error you get if not): No Issues Client Side

 

 

Driver Version: 418.56

Monitor Resolution: 3840x2160

Multi-monitor?: Yes

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): No show stoppers, text scaling isn't uniformly applied to UI text and mini-map.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):

wine-4.0, dinput8, dotnet35

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: NVIDIA

Model: EVGA 1080TI FTW3 HYBRID (11G-P4-6698-KR)

Operating System and version: Windows 10 (Version 10.0.17134.648)

Does the game load: Yup, no real issues other than lower frames than I'd like.

 

Optional info you like:

Driver Version: 419.67 (03-25-19) [need to update]

Monitor Resolution: 3440x1440 (120 Hz)

Multi-monitor?: No.

Graphics Preset Used: Custom (essentially maxed out, except bloom/depth of field) all UM settings maxed.

Overall experience: It's been good, though it definitely beats up a card, card runs hotter than it does with anything save FFXV (65-67c and that's on Hybrid water). Normally runs in the 50s.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): I'm sure I could lower settings. I also imagine DX9 code is a bit "harder" on a newer card than DX10 or DX11 code would be.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: Nvidia Founders Ed

Model: 1080 ti

Operating System and version: 10 64bit ver 1803

Does the game load (and error you get if not): yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 25.21.14.1917

Monitor Resolution: 3840*2160

Multi-monitor?: yes

Graphics Preset Used: no, maxed everything except aa/af

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): some stuttering - the same stuttering I used to get back in the before time. I dont think it is a graphics issue. Walking down a road there are micro pauses --- I think do to resources loading.

 

COH is not compatible with windows scaling.

 

 


** Asus Crosshair VI Hero, Ryzen 1800x, TridentZ 64GB DDR4 @ 3000, GTX 1080 ti, 48" 4K Samsung 3d & 56" 4k UHD, Storage:  WD-Blue 4TB, Intel M.2 NVME 500 GB On MOBO, StarTech PCIE 3.0 x4, 1x M.2 NVMe 1TB 2X M.2 SATA III [Crucial MX 500gb], [samsung Evo 850], Optical Asus BluRay Quad Layer 16x **

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...