Jump to content
GM Dredd

Graphics Card / GPU Survey

Recommended Posts

Needed info:

Manufacturer: Nvidia

Model: GeForce GTX 1060 6GB

Operating System and version: Win 10 Version 1803 

Does the game load (and error you get if not): Loads Fine.

 

Optional info you like:

Driver Version: GPU Driver Version 430.39

Monitor Resolution: 1920 x 1080

Multi-monitor?: 2x 23" (single display for gaming.)

Graphics Preset Used: Ultimate maxed out.  Stays at 60 FPS

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing):  Runs perfectly fine so long as my ISP lets me stay connected... out-dated hard-line cable... Switching to Fiber later this week...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Nvidia

Model: GeForce GTX 1060 6 GB

Operating System and version: Windows 10 Home (1809)

Does the game load (and error you get if not): Yep!

Driver Version: 425.31

Monitor Resolution: 1920 x 1080

Multi-monitor?: No.

Graphics Preset Used: All

Overall experience: The game mysteriously runs at 60 FPS in some place; 20 FPS in others - regardless of whether or not the graphics settings are at their absolute minimum or absolute max.

 

Any steps taken to resolve issues you encountered: Mostly, research - but the only potential hook I've been able to find is that the game forces itself to run on 'Low Priority'. Attempting to set it any higher only makes it set itself back; so I've been unable to see if that might be a potential cause.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Galaxy

Model:GT 210

Operating System and version:Microsuck Windows 7 Home Prem

Does the game load (and error you get if not): it loads but at times is slow

 

Optional info you like: AMD 6000+ San Diego CPU

Driver Version:

Monitor Resolution:various

Multi-monitor?: no just one Sanyo 55 inch LED TV

Graphics Preset Used:High

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing):

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):It does glitch at times, I can see through walls at various times, the HUD and screen with go black for a split second throughout playing the game... I have a hard time seeing now so I keep the resolution to where the text is a little larger...(too many years playing close to a 25 inch CRT i guess)

 

Update...I recently installed an EVGA 1650 GT into this system...before the server move it made little difference. but since the move...this machine studders, rubber bands, and has atrocious load times my daughters laptop with a cheap intel integrated video card loads faster than mine does. 


The Original Hangover since the early 90's...this asks for your birth date...WHAT you NEED a birth date? I don't know mine..forgot it, gave mine away years ago um No thanks...do not need a new one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now cranked up to Ultra with no issues, even on 8-man teams

OK, but don't laugh. This puppy is 6 years old. I also play SWTOR on it.

 

Needed info:

Manufacturer: AMD

Model: Radeon HD 7660D

Operating System and version: Win 10 1809

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 15.301

Monitor Resolution: 1920 x 1080

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Quality

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Smooth sailing in instances. Some rubber banding in zones. Haven't run on an 8-man team yet, so we'll see how that goes.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):


Torchbearer                                                                    Excelsior

Uunderdog - Radiation/Radiation Scrapper (50+3)                Uundertaker - Radiation/Dark Corruptor (50+3)

Uunison - Gravity/Storm Controller (50+3)

Uuncola - Ice/Temporal Blaster (50+3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Windows 10 ver 1803

Intel HD Graphics 630 (ver 21.20.16.4550) & GeForce GTX 1050 Ti (ver 430.39)

Res: 1920x1080

Multi: No

 

CoH gives me a warning message that I'm running off of the Intel 630 and that my drivers are out of date.  Windows Update says those drivers are uptodate.  Don't know why it doesn't think that the graphics are running off of the GTX 1050 Ti.

 

No issues, running on Ultra. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: nVidia

Model: GTX 960 (Desktop)

Operating System and version: Windows 10 Home (version 1803)

Does the game load (and error you get if not): Loads like a dream, easily 70+ fps at ultra with cel shading.

 

Optional info you like:

Driver Version: 419.35

Monitor Resolution: 1920 x 1080

Multi-monitor?: Yes, two monitors (above resolution is on each)

Graphics Preset Used: Ultra with Cel Shader turned on.

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): There's been some camera clipping, but probably was there since launch. Some NPCs don't have heads in their conversation windows with Cel Shading turned on. But, nothing I can't live with.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): I have yet to even know if there's a way to make their heads render (I don't think, I believe it's a symptom of the feature not being completed.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer:Nvidia

Model:GTX 1070

Operating System and version: Win 10 Pro 64 bit

Does the game load (and error you get if not): Hell yeah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: AMD

Model: Radeon R9 290  (driver 25.20.15003.5010 of 12/17/2018)

Operating System and version: Windows 7 Pro

Does the game load (and error you get if not):  Games load and runs flawlessly.


I used to hail from Infinity.  Mainly on Everlasting, now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Manufacturer:  MSI

 

Model: Nvidia GeForce GTX 970

 

Operating System and version: Win 10 1802

 

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Driver Version: Nvidia 26.21.14.3039 4/17/19

 

Monitor Resolution: 1920x1080 - 1360x768 - 1920x1080

 

Multi-monitor?: Yes - 3

 

Graphics Preset Used: ?? not sure about this one, default I guess.  The only thing I changed was the DPI settings trying to get the mouse cursor to display.

 

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Good

 

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): Mouse cursor didn't display, Googling told me to turn off mouse trails, also turned off 'show mouse cursor when CTRL presses' for good measure, solved problem.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer:Nvidia

Model:Msi GTX 1080Ti lightning Z.

 

Operating System and version: Windows 10 home x64.

 

Does the game load (and error you get if not):Yes loads with no problem.

 

Optional info you like:

Driver Version: Nvidia 430.64

Monitor Resolution:1920x1080

 

Multi-monitor?:No

 

Graphics Preset Used:Ultra mode with a bit of increased FOV, and it mostly maxed everything for me.

 

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Mostly really good, but i get very often micro stutters or something like it it feels like. But it doesn't ruin the game or anything.

 

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): Tried fiddling with the display/graphics settings which didn't do anything it seems since i have no problems other than the stutters. With and without G-sync, fullscreen/windowed etc.

 

Playing from EU.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: nVidia

Model: GeForce GT 650M

Operating System and version: Windows 10, latest version

Does the game load (and error you get if not): Yes; loads without incident

 

Driver Version: most recent

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: High (with cel-shading options, minus oversaturation, turned ON)

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Occasional lag, but seems to coincide with regular network lag or server load

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: Nvidia

Model: 2080 Ti

Operating System and version: win 10 v 1803

Does the game load (and error you get if not): yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 419.67

Monitor Resolution: 2560x1440

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Runs great

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):  Window scaling works well. but dialog font also needs to increase with window scaling

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have an Intel graphics chip on my laptop, as well as an NVidia.  Unfortunately for me, I'm in the "The game will only run with the Intel chip" group.

 

With that disclaimer, here's the information.  Note that I used the information from DirectX Diagnostic tool and not Winver.  (Typing 'dxdiag' instead of 'winver' in the Windows run box).

 

Manufacturer: Intel Corporation

Model: Intel® HD Graphics 520

Operating System: Microsoft Windows Version 1809 (OS Build 17763.475)

Does the game load?  Yes, but uses the Intel chip instead of nVidia

 

Optional Info:

Driver version: 22.20.16.4836

Monitor Resolution: 1280x800 (while playing)

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Quality (if you mean the settings for 'Graphics Quality' under the 'graphics and audio tab of the options window in the game)

Overall experience:

 

Very good using the Quality settings with the Intel chip, surprisingly.  There were a few moments when I'd lag or stutter using a higher setting, but this seems to work well for me.  It's only on rare occasions (like going to see Ms. Liberty in Atlas Park) that the game may stutter a bit as all the characters around her are spawned in.  I ran a Penelope Yin TF last night and there were no issues with gameplay, for example, even though there were tons of Clockwork.

 

Any steps taken to resolve issues:

 

I've downloaded the latest Intel graphics drivers from my laptop manufacturer.  That, plus turning my graphics quality down to "Quality" instead of Ultra seems to work well for me.  I haven't done much to try to experiment with other graphics resolutions other than that and having the game display at 1280x800.

 

I have tried to download the latest graphics drivers from Nvidia as well use steps to mark the launcher and game executables as something that should only use the Nvidia graphics chip.  (My understanding is that this is a known issue where the game simply uses the Intel graphics instead.  Oh well. I'll keep monitoring the appropriate forums here and keep my fingers crossed).

 

Extra info on the Intel chip from DirectX Diagnostic Tool:

 

Chip Type: Intel® HD Graphics Family

DAC Type: Internal

Device Type: Full Display Device

Approx. Total Memory: 8261 MB

Display Memory (VRAM): 128 MB

Shared Memory: 8133 MB


"The Sky is not the limit to Mastery, for (as any science fiction enthusiast can tell you) there are infinite worlds left to explore once the sky is left behind." From "Role Playing Mastery", by Gary Gygax.

Share this post


Link to post
Share on other sites

GPU:    ASUS GTX-1070 OC Strix (w/8GB DDR5)

Model: STRIX-GTX1070-08G-GAMING

O/S:    Microsoft Windows 10 Pro x64 up to date

Game: UPDATE - All loaded just fine. Took a couple of hours with some high speed bursts.

 

Video Driver: nVIDIA 430.64

Monitor:        LG 34UC88-B 3440 x 1440 WQHD 21:9 Ultra Wide

    NOTE ---> Game looks great in 3440 x 1440

Graphics quality: Maximum everything

 

Internet: FTTH - Symmetrical ~1 Gbps U/D

CPU: i7-3770K Black, liquid cooled (OC'd to 4GHz)


I am Flashfox

Near San Diego, California

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Asus/AMD

Model:  Asus Vivobook Laptop with 15.6" display run by Radeon Vega Mobile Gfx 2.5 Ghz

Operating System and version: Windows 10, 64-bit, Build 17134.706

Does the game load (and error you get if not): it loads and runs

 

Monitor Resolution: my laptop is set to 1920 by 1080 which is the recommended setting, but when I switch to that resolution in the game it looks like my screen isn't big enough to display the full game, that is the game area is bigger than the screen at that setting in the game.  I also get rubber-banding a lot, but I assume that's unrelated to the display and graphics.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Nvidia

Model: Zotac 1070

Operating System and version: W10 Home

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 430.64

Monitor Resolution: 1440p

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Smooth

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): N/A

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: NVIDIA

Model: GTX 1050

Operating System and version: Windows 10

Does the game load (and error you get if not): Loads just fine

 

Optional info you like:

Driver Version: 430.64

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Aside from PrintScreen instantly crashing my client, everything is exceptional. Was playing on a 2008 iMac when the game shut down in 2012, so current gaming PC is overall a much better experience. I couldn't run the graphics so high back then, so everything looks better now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: NVidia

Model: GTX 1080 Ti

Operating System and version: Windows 10 Pro Build 1803

Does the game load (and error you get if not): Loads and runs beautifully.

 

Optional info you like:

Driver Version: 399.07

Monitor Resolution: 1080p120

Multi-monitor?: Not currently

Graphics Preset Used: Custom (Basically maxxed w/ a couple visual features I dislike disabled such as bloom)

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Smooth sailing

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): No issues.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: AMD

Model: RX580 (MSI Gaming X+ version)

Operating System and version: WIndows 10 Pro x64, 1809

Does the game load (and error you get if not): Loads perfectly, as it should

 

Optional info you like:

Driver Version: 25.20.15017.1010

Monitor Resolution: 2560x1440

Multi-monitor?: Yes, main is flanked by two 24"@ 1920x1200

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Without V-Sync runs at 60+ FPS at full resolution. Kept all the Graphical sliders at Ultra and 100%, exceeding that does not yield a prettier world and drops the FPS below the 50 line.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: NVIDIA

Model: GeForce GTX 980

Operating System and version: Windows 8.1 (6.3, version 9600)

Does the game load: no problem

 

Driver Version: 417.35

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: yes, 3

Graphics Preset Used: everything to ultra/highest

Overall experience: smooth


@Pifou

Pulsar-Boy / Idees Noires / IEM / Surtension / SuperMarseillais

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: EVGA

Model: NVIDIA GEFORCE GTX 970 4GB

Operating System and version: Windows 10 Pro x64 (1809/RS5)

Does the game load (and error you get if not): Yes.

 

Optional info you like:

Driver Version: GeForce 430.64

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: Yes.

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Works relatively the same way I remember, standard retail experience.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): N/A

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manufacturer: nVidia

Model: Titan xP Collectors Edition

Operating System and version: Windows 10 Pro

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 430.64

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: yes

Graphics Preset Used: Ultra (customized)

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Flawless, absolutely FLAWLESS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: Nvidia (?)

Model: GeForce GTX 1070 Ti

Operating System and version: Win 10 Pro (64)

Does the game load (and error you get if not): Loads just fine

 

Optional info you like:

Driver Version: 425.31

Monitor Resolution: 3440*1440

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Smooth Sailing - except no ultrawide, but.. yeah. It's not supposed to work.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): NA

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: Zotac

Model: GeForce GTX 960

Operating System and version: Windows 10 Home

Does the game load (and error you get if not): No problemo

 

Optional info you like:

Driver Version: 430.64-desktop-win10-64bit-international-whql

Monitor Resolution: Samsung SyncMaster BX2450L at 1920x1080 (24")

Multi-monitor?: Yes : Samsung SyncMaster 720N at 1280x1024 (17")

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): No problemo

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): n/a

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...