Jump to content

Graphics Card / GPU Survey


Recommended Posts

Needed info:

Manufacturer: Asus ROG

Model: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2080

Operating System and version: Window 10 Version 1809

Does the game load (and error you get if not): Yes the game loads.

 

Optional info you like:

Driver Version: 430.64

Monitor Resolution: 2560 x 1440

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Smooth Sailing

Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: AMD

Model: Radeon 530 (Laptop)

Operating System and version: Windows 10 Pro Version 1803 (OS Build 17134.765)

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 22.19.128.0

Monitor Resolution: 1680x1050

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: None

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Small amount of stuttering in large groups, specially if hit with SB. Screen/game freezes after a few hours (I think due to heat)

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): To get things to work smoothly I first tried reducing the Graphic Quality, but found anything less then Recommended caused (after a minute or two) an error - Something about the cursor size been less then 32x32. I found the solution was to turn on Advance Graphic Settings instead but then turn off all Ultra Mode Options.

 

Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer:

Model: EVGA 750 Ti

Operating System and version: Windows 7 64

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 24.21.13.9731

Monitor Resolution: 2560x1440

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Occasional lag stutter.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):

Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Intel

Model: Mobile Intel® 4 Series Express Chipset

System: Windows 10

Dell Latitude E5400 laptop

 

I'm having a major issue I need help with. After downloading Tequila and all files, when I hit play the 'Loading' bar appears but a few seconds later a grey window opens saying I need an installed 'OpenGL driver' to be able to play. No clue what that is, I'm really bad with tech.

 

My apologies if I've posted this to the wrong place, any help would be massively appreciated.

Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Nvidia

Model: GTX 1050 Ti

Operating System and version: Windows 10 Home Edition

Does the game load (and error you get if not): yes

Driver Version: 25.21.14.1881

Monitor Resolution: 1920 x 1080

Multi-monitor?: no

Graphics Preset Used: custom (near max)

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): smooth sailing

Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer:NVIDIA

Model:GeForce GTX 1060 6GB

Operating System and version:Windows 10 version 1803 (OS build 17134.765)

Does the game load (and error you get if not):Yes

 

Optional info you like:

Driver Version:26.21.14.3064

Monitor Resolution:1920 x 1080 (32 bit) (59Hz)

Multi-monitor?:Yes

Graphics Preset Used:highest possible settings

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing):smooth with a capital ooooo

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):no issues

 

I used to play under the handle @Purple Clown, back on Live. Now I play under @Lunchmoney

 

I'm in the UK and play on Reunion.

 

Link to post
Share on other sites

So I have two separate systems I play this on, both work great.

 

Manufacturer: AMD... Oh right, the cards: Gigabyte (HTPC) | ASRock Phantom (gaming PC)

Model: dual graphics R7 on-chip A10-7850 & R7-250 2GB (HTPC) | RX-580 8GB (gaming PC)

Operating System and version: Windows 7 ultimate x64 build 7601, SP1

Does the game load (and error you get if not): It loads and plays great.

 

Driver Version: 19.4.1

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: Nope

Graphics Preset Used: Custom, based out of ultra settings with cel shading enabled (quality + cel on the HTPC)

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Smooth sailing outside of rubberbanding during heavy server load (and a period of disconnects immediately before an emergency restart of indomitable). Nothing unexpected for any MMO.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): On the HTPC, it's hooked to a TV and I needed to disable display scaling on high DPI settings on Tequila.exe to get fullscreen working.

On both systems, Tequila failed to download the game files repeatedly... until I made a copy of my 2012 installation of CoH and placed it inside that... after which it verified and downloaded pretty quickly (I'm one of those people who keeps everything, and just buys more hard drives. YMMV).

Link to post
Share on other sites

Manufacturer: AMD

Model: RX 560 4GB

Operating System and version: Windows 10

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version:

Monitor Resolution: 1920x1200

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: High

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Lag in closed corridors (Longbow base in Villain side), nearly unplayable lag in Ultra settings

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):

 

More info on rig:

Intel i7 950

8GB RAM

Link to post
Share on other sites

Might as well add mine. :)

 

Needed info:

Manufacturer: nVidia

Model: 1050 GTX ti

Operating System and version: Windows 10 v. 10.0.17763

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 26.21.14.3039

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Runs great :)

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): I don't want to resolve it running great. ;)

 

 

Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: nVidia

Model: GTX 1080

Operating System and version: Windows 10 Home 10.0.17134

Does the game load (and error you get if not): Yep!

 

Optional info you like:

Driver Version: 430.64

Monitor Resolution: 2560 x 1440

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra (not in game.  Highest settings except motion blur)

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Smooth as far as the GPU is concerned.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): n/a

Link to post
Share on other sites

 

Manufacturer: NVIDIA

Model: TITAN XP

Operating System and version: Windows 10 64-bit

 

Driver Version: Latest as of May 2019

Monitor Resolution: 3840 x 2160 pixels

Multi-monitor?: Yes

Graphics Preset Used: 3840 x 2160 pixels

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): FPS drops randomely

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): changing resolution, changing settings on Nvidia experience, re-installing the game. changed graphics settings.

Link to post
Share on other sites

 

 

Manufacturer: ASUS

Model: NVIDIA GeForce GTX 1660 (TU116A-300)

Operating System and version: Microsoft Windows 10 Professional (x64) Build 17134.765 (1803/RS4)

Does the game load (and error you get if not): No problems

 

 

Link to post
Share on other sites

Laptop Lenovo IdeaPad

Producer: NVidia

GPU: GeForce 660M GTX, 2 Gb RAM

System: Windows 7 Ultimate 64

Resolution: 1366x768

Settings: Ultra

Overall experience: Good. Occasional stuttering, but may be related to connection stability.

Link to post
Share on other sites

Manufacturer: AMD

Model: Vega 56

Operating System and version: Windows 10 17134.766

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 19.4.3

Monitor Resolution: 1920*1080

Multi-monitor?: Yes but not used for game

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): low framerate 20-50 fps in most cases.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): can increase fps by setting world distance to 60% - seems to be a limit of draw calls in the system as gpu usage is only 25% in these circumstances.

Link to post
Share on other sites

NVIDIA GeForce GTX 1060 with Max-Q Design (computer is a Dell G7 gaming laptop)

Windows 10

 

I play at my native resolution of 1920x1080. With the settings cranked to maximum/ultra, I easily get 60fps indoors or in door missions, but out in the big public areas like around Miss Liberty the framerate gets inconsistent. I turned down or off a few settings (I'm not a fan of the DOF stuff or heavy FSAA) and I got 60fps on average everywhere. I do leave vsync on.

Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: nVIDIA

Model: GTX 960M (2 GB)

Operating System and version: Kubuntu 19.04 (via Steam Proton 3.16-9 Beta)

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 418.56

Monitor Resolution: 1920x1080 (played in 1920x1050 window)

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Max ultra settings (except SSAO and reflections, both set to low)

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): 40-60 FPS in 90% of content. Minor framerate issues when alt-tabbing due to running windowed mode on Linux.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't):

Link to post
Share on other sites

Nvidia

 

2 x GTX 1080

 

Windows 10 Pro version 1803

 

loads and runs flawlessly

 

driver 419.72

 

pair of 3840x2160 run in Nvidia surround mode as a single 7680x2160 display - I run 3840x2160 windowed so I can see paragon wiki on the other panel.

 

Multi-monitor (yes, see above)

 

Graphics preset - started with Ultra, turned every dial I can find up to 11

 

only issues I've seen were all network related

Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: nVidia/ASUS

Model: GTX 970 Strix

Operating System and version: Windows 10 version 1809 (OS Build 17763.503)

Does the game load (and error you get if not): Loads fine.

 

Optional info you like:

Driver Version: 430.64

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Standard rubber banding we've always had from time to time, but that has nothing to do with vid card.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): No.

Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Intel

Model: built-in graphics controller, no clue how to check it, but the processor is an I5-6400 2.7GHz if that helps.

Operating System and version: Windows 10

Does the game load (and error you get if not): Yes, but crashes if I play for more than a couple of hours due to memory issues (can't load element error message, then crash) or try to do more than one DFB. Also starts threatening to stall out during raids or other activities with lots of stuff going on on screen if I don't zoom in so far that I can't see anyone but myself.

Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer:Nvidia

Model: GeForce GTX 1080 Ti

Operating System and version: Windows 10 1803

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 430.64

Monitor Resolution: 1920x1080

Multi-monitor?: N/A

Graphics Preset Used:Ultra

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Smooth Sailing

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): N/A

Link to post
Share on other sites

Needed info:

Manufacturer: Nvidia

Model:GTX 1050 Ti

Operating System and version:Win 10 v1803

Does the game load (and error you get if not): Yes

 

Optional info you like:

Driver Version: 25.21.14.1616

Monitor Resolution: 2560 x 1440

Multi-monitor?: No

Graphics Preset Used: Custom with Cel shading on

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): Generally smooth

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): n/a

Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Gigabyte

Model: Waterforce 980ti

Operating System and version: win10

Does the game load (and error you get if not):

Optional info you like:

Driver Version:

Monitor Resolution: 2k with gysnch enabled. 144hz

Multi-monitor?: Yes, but CoX is only on one.

Graphics Preset Used:

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing): So far it runs pretty much flawlessly. I've had one crash in a week or so, little to no latency.

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): I had one crash, seems to have been a fluke. I logged right back and kept trucking.

Link to post
Share on other sites

Manufacturer: Nvidia

Model: GeForce GTX 1060 6GB

Operating System and version: Windows 10, build 17134.765

Does the game load (and error you get if not)

Loads and runs beautifully. No problems encountered.

 

Optional info you like:

Driver Version: 26.21.14.3064 (NVIDIA 430.64) / Win 10 64

Monitor Resolution: 1920 x 1080

Multi-monitor?: yes

Graphics Preset Used: Ultra, with Cel Shader

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing):  Excellent. No performance issues of any kind.

Link to post
Share on other sites

All data here reported from GPU-Z

 

Manufacturer:                                                                                      NVIDIA

Model:                                                                                                  GTX1660 Ti

Operating System and version:                                                            Win7

Does the game load (and error you get if not):                                    Yes

Optional info you like:                                                                         

Driver Version:                                                                                      25.211967(nvidia 419.67)

Monitor Resolution:                                                                              1920 X 1200

Multi-monitor?:                                                                                      2, play on 1

Graphics Preset Used:                                                                          none 

Overall experience (any stuttering, glitching, etc or smooth sailing):  smooth, expect, as expected, in full zone, like near Ms Liberty

Any steps taken to resolve issues you encountered (both those that worked and those that didn't): no problems encounter so far

Link to post
Share on other sites
  • Jimmy unpinned this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...