Jump to content

[How2] Basic Installation Guide [Windows]


WanderingAries
 Share

Recommended Posts

  • 7 months later
1 hour ago, Ninjaboy said:

Why wouldn't you guys put the link in the HOW2 thread? Even the OP's tagline is just a loop back to the HOW2 thread with no download link. 

 

I modified the related section to link the now existing FAQ post. I believe there wasn't a set link back when this was created as the app was still in beta status.

OG Server: Pinnacle  <||>  Current Primary Server: Torchbearer  ||  Also found on the others if desired


Installing CoX:  Windows  ||  MacOS  ||  MacOS for M1  <||>  Migrating Data from an Older Installation


Clubs: Mid's Hero Designer  ||  PC Builders  ||  HC Wiki  ||  Jerk Hackers


Old Forums  <||>  Titan Network  <||>  The City Representative (Info site for all servers)  <||>  Heroica! (by @Shenanigunner)

 

Link to comment
Share on other sites

On 6/25/2022 at 1:18 AM, WanderingAries said:

 

I modified the related section to link the now existing FAQ post. I believe there wasn't a set link back when this was created as the app was still in beta status.

 

Thank you!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later
On 6/1/2021 at 11:54 AM, plainguy said:

I am getting this..

 

I tried to run as administrator as well.. Just hangs..

I  thought it was looking for other instances of COH to copy files over so I let it run over night.. 

Still no luck..

It is windows 10.

 

image.png.de567790eed17df21fb1c8979514ff7c.png

I'm actually getting the same issue. 
Windows 10

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Xyphius said:

I'm actually getting the same issue. 
Windows 10

 

Check the standard culprits:

  • AV intruding on process
  • Attempting to install to / from a protected windows folder
  • Close background processes that might be tying up the CPU

OG Server: Pinnacle  <||>  Current Primary Server: Torchbearer  ||  Also found on the others if desired


Installing CoX:  Windows  ||  MacOS  ||  MacOS for M1  <||>  Migrating Data from an Older Installation


Clubs: Mid's Hero Designer  ||  PC Builders  ||  HC Wiki  ||  Jerk Hackers


Old Forums  <||>  Titan Network  <||>  The City Representative (Info site for all servers)  <||>  Heroica! (by @Shenanigunner)

 

Link to comment
Share on other sites

Just now, WanderingAries said:

 

Check the standard culprits:

  • AV intruding on process
  • Attempting to install to / from a protected windows folder
  • Close background processes that might be tying up the CPU

 

Culprit this time:
Installer tries to auto launch the 32bit launcher.
This causes it crtcheck to hang and does not allow the launcher to proceed.

 

Resolution:
force close the launcher and force close crtcheck.exe

Navigate to the installation path and run the 64bit launcher instead.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Xyphius said:

 

Culprit this time:
Installer tries to auto launch the 32bit launcher.
This causes it crtcheck to hang and does not allow the launcher to proceed.

 

Resolution:
force close the launcher and force close crtcheck.exe

Navigate to the installation path and run the 64bit launcher instead.

 

32bit launcher? Yeah, that'll cause a problem I imagine. I guess I had assumed you had restarted the installer at least once.

OG Server: Pinnacle  <||>  Current Primary Server: Torchbearer  ||  Also found on the others if desired


Installing CoX:  Windows  ||  MacOS  ||  MacOS for M1  <||>  Migrating Data from an Older Installation


Clubs: Mid's Hero Designer  ||  PC Builders  ||  HC Wiki  ||  Jerk Hackers


Old Forums  <||>  Titan Network  <||>  The City Representative (Info site for all servers)  <||>  Heroica! (by @Shenanigunner)

 

Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, WanderingAries said:

 

32bit launcher? Yeah, that'll cause a problem I imagine. I guess I had assumed you had restarted the installer at least once.

I had restarted the installer a few times.
Not sure why the installer auto launches the 32bit launcher.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later

Trying to install the HC launcher so I can do the beta test of the Mastermind changes since Tequila can no longer access the beta. I'm getting a "The Launcher was unable to download the install configuration. Please check your internet connection." when I try to use the hcinstall.exe. Tried fiddling with my firewall and connection. Note I have to tether via cellphone to get internet that isn't stupidly limited where I live so I can't do shit about the ISP if they are blocking something on their end.

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Dakota Whitemane said:

Trying to install the HC launcher so I can do the beta test of the Mastermind changes since Tequila can no longer access the beta. I'm getting a "The Launcher was unable to download the install configuration. Please check your internet connection." when I try to use the hcinstall.exe. Tried fiddling with my firewall and connection. Note I have to tether via cellphone to get internet that isn't stupidly limited where I live so I can't do shit about the ISP if they are blocking something on their end.

 

 

 

I'm pretty sure that they said Tequila could no longer handle the other servers, but, like the devs, I left that launcher long ago in my mind.

OG Server: Pinnacle  <||>  Current Primary Server: Torchbearer  ||  Also found on the others if desired


Installing CoX:  Windows  ||  MacOS  ||  MacOS for M1  <||>  Migrating Data from an Older Installation


Clubs: Mid's Hero Designer  ||  PC Builders  ||  HC Wiki  ||  Jerk Hackers


Old Forums  <||>  Titan Network  <||>  The City Representative (Info site for all servers)  <||>  Heroica! (by @Shenanigunner)

 

Link to comment
Share on other sites

On 10/13/2022 at 3:25 PM, WanderingAries said:

 

I'm pretty sure that they said Tequila could no longer handle the other servers, but, like the devs, I left that launcher long ago in my mind.

 

I had honestly forgotten about the HC launcher, I was able to get it to install via a vpn after even borrowing a hotspot on a different network failed. Since the two ISP I have access to at home are cellar networks. I think they both had a something blocked on their end that won't let the install.exe access the internet to install the launcher. Launcher itself doesn't seem to have any issue with my default tethered connection once installed.

Link to comment
Share on other sites

Ok, so i am a Veteran COH fan and trying to install this for my son. I have followed the directions above, and when the installer says ready (after i log in) and i hit play, i get the city of heroes banner but then nothing?

 

Help
 

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, PotsFam said:

Ok, so i am a Veteran COH fan and trying to install this for my son. I have followed the directions above, and when the installer says ready (after i log in) and i hit play, i get the city of heroes banner but then nothing?

 

Help
 

 

Most AV software seem to like to block the first time launch of the game. Often there's a prompt in the background somewhere, but you can try adding the game folder to the whitelist for your AV and relaunch it.

OG Server: Pinnacle  <||>  Current Primary Server: Torchbearer  ||  Also found on the others if desired


Installing CoX:  Windows  ||  MacOS  ||  MacOS for M1  <||>  Migrating Data from an Older Installation


Clubs: Mid's Hero Designer  ||  PC Builders  ||  HC Wiki  ||  Jerk Hackers


Old Forums  <||>  Titan Network  <||>  The City Representative (Info site for all servers)  <||>  Heroica! (by @Shenanigunner)

 

Link to comment
Share on other sites

On 10/19/2022 at 9:36 AM, WanderingAries said:

 

Most AV software seem to like to block the first time launch of the game. Often there's a prompt in the background somewhere, but you can try adding the game folder to the whitelist for your AV and relaunch it.

Aries, 

I went into to AV settings and allowed all City of Heros folders/applications to run. Now the "loading" bar appears longer but still disappears and no game appears. I cannot figure out what i am doing wrong. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, PotsFam said:

Aries, 

I went into to AV settings and allowed all City of Heros folders/applications to run. Now the "loading" bar appears longer but still disappears and no game appears. I cannot figure out what i am doing wrong. 


 

UPDATE: I am now getting this. 

 

ERRLOG STARTING IGNORE: D

 

its in a DOS run window. 

Edited by PotsFam
Link to comment
Share on other sites

On 10/20/2022 at 8:34 PM, PotsFam said:


 

UPDATE: I am now getting this. 

 

ERRLOG STARTING IGNORE: D

 

its in a DOS run window. 

 

Weird, I'd start an actual support thread then if you've not already as I don't have any inside look at this.

OG Server: Pinnacle  <||>  Current Primary Server: Torchbearer  ||  Also found on the others if desired


Installing CoX:  Windows  ||  MacOS  ||  MacOS for M1  <||>  Migrating Data from an Older Installation


Clubs: Mid's Hero Designer  ||  PC Builders  ||  HC Wiki  ||  Jerk Hackers


Old Forums  <||>  Titan Network  <||>  The City Representative (Info site for all servers)  <||>  Heroica! (by @Shenanigunner)

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...