Jump to content

Program not responding


Wentz63
 Share

Recommended Posts

I've followed Dredd's guide perfectly and done everything I could think of to make it work, but every time I launch from Tequila, it just goes to a black screen and then tells me the program isn't responding. Any tips on what I could be doing wrong?

Link to comment
Share on other sites

Try Looking through this.....

 

" When it's too tough for everyone else,

it's just right for me..."

( Unless it's Raining, or Cold, or Really Dirty

or there are Sappers, Man I hate those Guys...)

                                                      Marine X

Link to comment
Share on other sites

I just installed Tequila on a brand-new Windows 10 machine and am getting the same thing.  I installed the VC++ 2015 redistributable as prompted, along with DirectX.

It's installed to D:\games\CoH, no permissions problems to worry about.  I've successfully run CoH on a Windows 7 machine in the past.

I have a multiple-monitor setup, so I'm able to kill it through Task Manager. 

I'd be happy to provide any debugging information if someone can help me/us...

Link to comment
Share on other sites

Did you install the ,net Framework 3.5? It will not run without it.

A description of where it fails would also be helpful.

" When it's too tough for everyone else,

it's just right for me..."

( Unless it's Raining, or Cold, or Really Dirty

or there are Sappers, Man I hate those Guys...)

                                                      Marine X

Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, Marine X said:

Did you install the ,net Framework 3.5? It will not run without it.

A description of where it fails would also be helpful.

In my case, I did install .Net 3.5 at some point, whether for this game or something else.  It fails after launching Homecoming (either the 64-bit or 32-bit, doesn't matter).  The small "Loading..." graphic in the CoH font appears for a second, then one of my monitors goes black (I assume it's trying to launch in fullscreen mode).  I have to kill it with Task Manager at that point.

 

Link to comment
Share on other sites

The only other thing I can recall that causes a Black Screen is if openGL is out of date but that seems unlikely. Have you tried turning off Dual Screens?, then load it and then if it launches, re-enable, it. That would at least eliminate that being the source of the issue. I seem to remember being told that dual displays took some finesse back in the day, maybe it still does.

" When it's too tough for everyone else,

it's just right for me..."

( Unless it's Raining, or Cold, or Really Dirty

or there are Sappers, Man I hate those Guys...)

                                                      Marine X

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Marine X said:

The only other thing I can recall that causes a Black Screen is if openGL is out of date but that seems unlikely. Have you tried turning off Dual Screens?, then load it and then if it launches, re-enable, it. That would at least eliminate that being the source of the issue. I seem to remember being told that dual displays took some finesse back in the day, maybe it still does.

 

This is a brand new Dell G5 gaming machine, high specs, so I doubt it's any limitation of the machine, but rather something with Windows 10.  Not sure.  I had it running fine on a dual monitor Windows 7 system, no problems.  I've had to replace it with this W10 machine, which is having the problems.  BTW, thanks for your suggestions! 

Link to comment
Share on other sites

Comment - "When I launch the game, I only see a black screen."
  Response -"Sounds like you've swapped to a resolution your monitor doesn't support."
 
Found this on a different games support site, Do you recall the resolution that you had the game set to? Is it too legacy to be supported by a brand new Machine, perhaps?
If you have a friend with a Win7 PC that would let you load it on their PC, you could then view and adjust the settings if this is the case
 

" When it's too tough for everyone else,

it's just right for me..."

( Unless it's Raining, or Cold, or Really Dirty

or there are Sappers, Man I hate those Guys...)

                                                      Marine X

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Marine X said:
Comment - "When I launch the game, I only see a black screen."
  Response -"Sounds like you've swapped to a resolution your monitor doesn't support."
 
Found this on a different games support site, Do you recall the resolution that you had the game set to? Is it too legacy to be supported by a brand new Machine, perhaps?
If you have a friend with a Win7 PC that would let you load it on their PC, you could then view and adjust the settings if this is the case
 

Under W7 I would have been at max resolution as I am now (2560x1440) (these are the same monitors I used to use).  First thing I do with any game is switch to windowed (non-fullscreen) ASAP, usually 1440x1024 or somewhere around there.

 

Just updated to the latest Nvidia drivers, didn't help.  Grr.  I guess I'll have to give up and try again next time a new cityofheroes.exe is released.

Link to comment
Share on other sites

Ok, I got it to work after going down the blind alley of trying to use Dependency Walker, Process Explore, and the Nvidia GeForce Experience utility.  I had noticed that whenever I launched the game, of my 2 monitors it's always the one on the right which goes black.  That one is actually #1, but is configured as #2 in windows (i.e. they're switched, I just did it through software rather than mess with the cables to get the left one to be #1 and the right one be #2).

 

Anyway, I temporarily put them back that way and launched the game.  It still started on the right-side monitor, but it ran successfully, in fullscreen mode!  I was able to go into the game, switch to Windowed, and exit.  I put my monitors back the way I want them and now the game runs as it should. 

 

Thanks Marine X for your suggestions!

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later
On 7/30/2020 at 6:42 PM, lakkal said:

Ok, I got it to work after going down the blind alley of trying to use Dependency Walker, Process Explore, and the Nvidia GeForce Experience utility.  I had noticed that whenever I launched the game, of my 2 monitors it's always the one on the right which goes black.  That one is actually #1, but is configured as #2 in windows (i.e. they're switched, I just did it through software rather than mess with the cables to get the left one to be #1 and the right one be #2).

 

Anyway, I temporarily put them back that way and launched the game.  It still started on the right-side monitor, but it ran successfully, in fullscreen mode!  I was able to go into the game, switch to Windowed, and exit.  I put my monitors back the way I want them and now the game runs as it should. 

 

Thanks Marine X for your suggestions!

Thanks! This was exactly my issue and couldn't figure it out before.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...