Jump to content
Sign in to follow this  
JayboH

Just me? Performance issues only recently - stuttering, etc

Recommended Posts

Posted (edited)

Specs:

 

7700K no o/c

GTX 1080 no o/c

16 gigs DDR4

Win 10 64 version 2004

940/35 mbit internet connection from WI, USA

Game and OS are both on separate/different SATA SSDs

 

Just recently I notice on Excelsior I have been getting weird random stuttering - if I load the game and super jump there will occasionally be a split second freeze frame mid-jump, and I am not sure what is causing it.  I do not know if it is network-related hiccups, or if it is grabbing assets as I am going, or what is going on.  I have only recently been getting these weird random occasional hiccups within the last few weeks, and I never noticed it ever in the history of the game, and I was an early beta tester.

 

As you can guess, the game runs liquid smooth normally with these specs - but something has happened.  Where can I start?  Has there been a server migration or something?  I would appreciate some help and I can answer any questions as needed.

 

EDIT:  I wonder if it is from me pushing World Detail beyond 100.  I was messing with that because pop-in is really distracting compared to games from the current era.

Edited by JayboH

image.png.440bd3ba66421192ca1fb954c5d313c2.pngspacer.pngFlint Eastwood

Share this post


Link to post
Share on other sites

From what I've seen, even with beyond 100 settings in World Detail, pop-in STILL happens visibly.  It's impossible to avoid it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This has actually been happening for YEARS. It started around i5 or 6 and has not been fixed since then.  It is rather minor. When this happens it happens with any powers that can take your character off the ground for extended times. Superjump and Flight can cause this. Easy enough fix though, just turn off SJ or Flight and turn it back on. This usually clears it up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/25/2020 at 12:14 PM, Solarverse said:

This has actually been happening for YEARS. It started around i5 or 6 and has not been fixed since then.  It is rather minor. When this happens it happens with any powers that can take your character off the ground for extended times. Superjump and Flight can cause this. Easy enough fix though, just turn off SJ or Flight and turn it back on. This usually clears it up.

No, I was perfectly fine on this machine for years, this is something recent.  It is liquid smooth - then randomly just a split-second hiccup, then liquid smooth immediately after.


image.png.440bd3ba66421192ca1fb954c5d313c2.pngspacer.pngFlint Eastwood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, if it's sudden like that after being smooth, then there's probably some measure of delay in what's coming to the machine from the server.


OG Server: Pinnacle || Current Server: Torchbearer  || Also found on Indomitable & Excelsior (when needed)

Getting Started  ||  Dredd's Guide to Loading City of Heroes  ||  Install and Troubleshooting Guide v2

Mids' Reborn  ||  HeroStats  ||  Vidiot Maps  ||  QoL, Mods, etc  ||  Heroica! (by @Shenanigunner)

Old Forums  ||  Titan Network  ||  The City Representative (3rd party Info site for all servers)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...